Hoge VVD-onderscheidingen voor René Borger en Jack van Oppen

Print
Hoge VVD-onderscheidingen voor René Borger en Jack van Oppen

Jack van Oppen (links) en René Borger. Afbeelding: VVD Parkstad

Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

Tijdens het Limburgs Liberaal Festijn zijn René Borger uit Schinveld en Jack van Oppen uit Brunssum door de landelijk partijvoorzitter van de VVD Christianne van der Wal onderscheiden met de mr. D.U. Stikker Plaquette.

De Stikker Plaquette, vernoemd naar de eerste voorzitter van de VVD, wordt uitgereikt aan diegenen die zich minimaal twintig jaar meer dan bijzonder hebben ingezet voor de partij als politiek bestuurder. De prijs geldt als een hoge onderscheiding in liberale kringen.

Onderbanken

René Borger is reeds vanaf zijn 17e VVD-lid en heeft de VVD in Onderbanken vanaf het begin mee opgebouwd. Daarnaast is hij vanaf 1994 tot en met 2002 en weer vanaf 2006 tot en met 2018 raadslid en deels ook fractievoorzitter van de fractie in de gemeente Onderbanken geweest. In de tussenliggende periode van 2002 tot en met 2006 was hij er ook wethouder namens de VVD. Ook was hij lid van de Provinciale Staten van Limburg in de periode 1999 – 2002.

Jack van Oppen is sinds 1987 lid van de VVD en vanaf 1998 tot en met 2019 politiek actief geweest in de Brunssumse politiek in de rol van raadslid, waaronder 13 jaar fractievoorzitter en van 2012 tot 2014 ook wethouder. Tevens was hij lid van de Provinciale Staten van Limburg in de periode 2018-2019.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen