Burgemeester Heijmans vraagt ontslag bij koning

Print
Burgemeester Heijmans vraagt ontslag bij koning

Jos Heijmans Afbeelding: DE LIMBURGER PETER SCHOLS

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Burgemeester Jos Heijmans van Weert heeft de koning gevraagd om hem per 1 oktober te ontslaan. Dat meldt Heijmans op Facebook.

Het bericht komt een dag nadat de gemeenteraad van Weert aan gouverneur Theo Bovens bevestigde dat de motie van wantrouwen tegen Heijmans in stand blijft. Dat is procedureel verplicht. Heijmans zegt de brief vorige week donderdag te hebben verzonden.

Lees ook: CDA en VVD willen geld uit Weerter COA-pot terugvorderen

De burgemeester kwam in opspraak na publicaties in De Limburger over subsidie die hij op eigen houtje gaf aan een stichting waar hij zelf voorzitter van is. Er werd een onafhankelijk onderzoek ingesteld door de gemeenteraad. Het bureau Berenschot dat het integriteitsonderzoek uitvoerde constateerde dat de gemeentelijke gedragscode is overschreden en dat Heijmans de schijn van belangenverstrengeling heeft gewekt. De gemeenteraad nam daarop een motie van wantrouwen aan, mede omdat het onderzoek ook duidelijk maakte dat Heijmans veel geld uit de zogeheten ‘COA-pot’ zonder overleg besteedde.

Lees ook: Heijmans vangt bot bij rechter: gemeente Weert hoeft geen 9133 mails terug te geven

Heijmans schrijft nu: „De politieke vertaling van de uitkomst was echter zeer teleurstellend. Alles overwegend is dit voor mij aanleiding, met verschrikkelijk veel pijn in mijn hart, de eer aan mezelf te houden en afscheid te nemen als burgemeester van Weert.”

Bovens heeft eind mei Ina Leppink benoemd tot waarnemend burgemeester in Weert.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen