Heerlenaar eerste winnaar van fiets-challenge Op de Pedalen

Print
Heerlenaar eerste winnaar van fiets-challenge Op de Pedalen

Afbeelding: Aron Nijs

Heerlen / Hoensbroek -

Armand Winthagen is de eerste winnaar van fiets-challenge Op de Pedalen geworden. De directeur van het Toon Hermans Huis Parkstad won als eerste weekwinnaar een Fitbit (activiteitstracker).

Gedeputeerde Carla Brugman-Rustenburg maakte het nieuws dinsdag bekend. Op de Pedalen schrijft deze zomer een challenge uit om nog meer Limburgers op de fiets te laten stappen. In de eerste week werden 117 ritjes ingestuurd, samen goed voor meer dan 4600 kilometers Op de Pedalen. Heerlenaar Armand Winthagen won met zijn fietskilometers als eerste weekwinnaar een Fitbit (activiteitstracker).

Klimaat

Gedeputeerde Brugman: „We willen in Limburg het aantal fietskilometers laten stijgen en tegelijkertijd meer mensen veilig op de fiets. We streven ernaar van fietsen weer de nieuwe norm maken. Via Op de Pedalen stimuleren we het gebruik van de fiets en wordt meteen een bijdrage aan het klimaat geleverd. Immers twee keer per week 7,5 km fietsen levert een besparing van CO2-uitstoot op van 200 kilo per jaar. En dan nog een mooie bijdrage aan je gezondheid.”

Toon Hermans Huis

Armand Winthagen is een fervent fietser en stapte eerder ook al Op de Pedalen voor zijn Toon Hermans Huis. In de afgelopen week fietste Winthagen in zeven ritjes 165,7 kilometer: „Ik fiets ontzettend graag, omdat het heerlijk ontspannend is. Het maakt het hoofd leeg.” Winthagen vindt het heel normaal om - ook als het regent - op de fiets te stappen. „Het leven zou moeten bestaan uit slapen, eten en fietsen. De challenge was voor mij dan ook ontzettend leuk en geen moeilijke opgave. Ik ben blij met de fitbit waarmee ik meteen allerlei gegevens kan meten.”

Op de Pedalen

Op de Pedalen is een online én offline platform over de betekenis van fietsen in de transitie naar een moderne samenleving, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de provincie Limburg. De komende maand worden Limburgers opgeroepen mee te gaan Op de Pedalen. Meedoen of ook kans maken op een Fitbit kan via het formulier op www.opdepedalen.nu.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen