Venlosche Boys bulkt van kwaliteit

Print
Venlosche Boys bulkt van kwaliteit

De laatste training van Venlosche Boys dit seizoen. Afbeelding: Qasim Hakim

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Eersteklasser Venlosche Boys trainde vorige week dinsdag voor het laatst. De selectie van Sjoerd van der Coelen blijft op een paar kleine mutaties na intact. De Wellse coach in Venlose dienst kan een gooi naar de titel gaan doen.

Dinsdagavond rond de klok van zeven uur. Hoofdtrainer Sjoerd van der Coelen staat in het hok gelegen onder de kantine trainingsballen op te pompen. „Er mogen hier zo weinig mogelijk mensen naar binnen vanwege de coronamaatregelen. Dus moet ik zo veel mogelijk zelf doen.” De spelers van het eerste elftal lopen in hun trainingsoutfit rechtstreeks naar het veld waar ze hun voetbalschoenen snel aantrekken. Het is de laatste sessie voor de zomerstop. Voor doelman Jimmy Kessels is het zelfs de allerlaatste training bij Venlosche Boys. Hij vertrekt naar SV Blerick. Van der Coelen krijgt er geen vervanger voor terug die serieus kan concurreren met Ruud Stienen.

Aanwinst

Tegenover het vertrek van keeper Kessels staat de komst van de Poolse aanvaller Michal Kolodziejski. Hij komt over van SV United dat het afgelopen seizoen in de vierde klasse acteerde. De vraag is of Kolodziejski het niveau kan bij gaan benen drie treden hoger. „Ik ken United-trainer Fenne Smits. Hij belde mij op en vertelde dat Michal een nieuwe uitdaging zocht. Of hij niet mee mocht komen trainen bij ons. Dat vond ik prima en hij is mij goed bevallen.” De vraag blijft of Kolodziejski het wekelijks in wedstrijden gaat laten zien. „Ik heb vertrouwen in hem. Hij heeft een geweldige mentaliteit.” Van der Coelen heeft tevens de beschikking over Joost Peeters en Paul Wienhoven die over zijn gekomen van VVV. „Joost is het afgelopen seizoen al een paar keer ingevallen. Paul werd pas speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Susteren in het weekend dat de competitie stil kwam te liggen vanwege de pandemie.”

Kampioen?

Van der Coelen kan beschikken over een kwalitatief sterke en ruime selectie. Zelfs met de wetenschap dat Rody van den Heuvel en Pim Jansen het seizoen mogelijk niet vol maken. Van den Heuvel heeft aanhoudende enkelproblemen, terwijl Janssen wacht op een visum om in de Verenigde Staten te gaan voetballen en studeren. Zonder deze twee sterkhouders heeft Van der Coelen nog steeds een selectie die kampioen kan worden in de eerste klasse. Toch? Van der Coelen blijft politiek correct zoals altijd. ,”We willen zo hoog mogelijk eindigen.”