Dier van de week

Dier van de week: Tina

Print
Dier van de week: Tina

Tina. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Tina aan de beurt, een gesteriliseerde, grijs getijgerde, poes van 6 jaar.

Is er iets bekend over het verleden van Tina?

„Tina is de huisgenoot geweest van een jong gezin. Door een verhuizing naar een andere woning, waar geen katten gehouden mochten worden, is ze in het asiel terechtgekomen. Omdat ze altijd gewend is geweest om regelmatig naar buiten te kunnen, kun je haar ook niet meer volledig binnen gaan houden.”

Hoe kun je haar het beste omschrijven?

„Ze is een heel sociale poes die graag bij de mensen is. Ze doet ook haar best om genoeg aandacht op te eisen. Vooral overdag kan ze ook heerlijk lui liggen te relaxen, bij voorkeur ergens lekker in het zonnetje. Dat eten een hobby is, is te zien aan haar iets te volle figuurtje.”

Hoe zou haar nieuwe thuis haar moeten kunnen bieden?

„Omdat ze echt een gezelligheidsdier is, zal ze het op prijs stellen als ze regelmatig mensen om haar heen heeft. De aanwezigheid van kinderen en andere katten zijn voor haar geen probleem. Als ze regelmatig lekker naar buiten mag, is Tina als gauw tevreden en een gezellige aanvulling voor haar nieuwe omgeving.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen