Ruud Boymans verlaat profvoetbal en kiest voor Quick Boys

Print
Ruud Boymans verlaat profvoetbal en kiest voor Quick Boys

Boymans als spits van VVV. Afbeelding: Ermindo Armino

Born -

Ruud Boymans komt komend seizoen uit voor Quick Boys. De 31-jarige aanvaller speelde afgelopen seizoen nog voor Almere City, maar verruilt die club nu voor de tweede divisionist.

Boymans tekent een eenjarig contract bij de Katwijkse club.

De spits uit Born die in het verleden uitkwam voor onder meer Fortuna, VVV, Utrecht en AZ had nog graag door gewild bij de profs, maar corona gooide roet in het eten zo laat hij weten op de site van de club. „Ik was er juist klaar voor om weer te gaan vlammen. De coronacrisis pakte voor mij niet goed uit. Hierdoor ontstond een nieuwe situatie waarbij ik een keuze moest maken tussen mijn maatschappelijke carrière en een loopbaan als voetballer.”

Omdat Boymans ook een eigen bedrijf heeft, koos hij voor dat laatste en dus een overstap naar Quick Boys. Al wil dat niet zeggen dat Boymans komt afbouwen. „Quick Boys heeft natuurlijk een goede naam in de voetbalwereld met veel supporters die zorgen voor een prachtige ambiance tijdens de wedstrijden. Quick Boys doet niet onder voor heel veel clubs in de eerste divisie, vind ik”, aldus Boymans.