Dierbaar

Hoe de getraumatiseerde Garfield een gezellige knuffelkous werd

© Johannes Timmermans

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Het moeilijke begin van kat Garfield.

Ivar Hoekstra

De start van Garfield (15) in huize Schaffrath te Vaals was zeer aarzelend. „Hij was van een vrouw geweest die naar een verzorgingsflat moest en hij kon daar niet mee naar toe. Heeft dat arme beest een half jaar alleen in haar oude huis gezeten”, zegt baasje Sylvia.

Garfield was dus behoorlijk getraumatiseerd toen hij kwam. „Hij heeft zes weken in onze logeerkamer gezeten, en ik erbij. Stapje voor stapje won ik zijn vertrouwen. Hij was die eerste tijd volledig op mij gericht. En nu trekt hij juist meer naar mijn man Dirk. Hij zit het liefst uren bij hem op schoot.”

Wie Garfield nu ziet, kan zich niet voorstellen dat hij in zijn eerste maanden naar alles blies en gromde. „Nu is hij een ontzettende knuffelkous en zeer communicatief. Hij antwoordt op alles wat je tegen hem zegt met een mauw.” Toen Sylvia en Dirk zes weken door Australië reisden, misten ze hun rode babbelkat enorm. „We hebben toen zelfs een catcam geïnstalleerd zodat we Garfield op onze reis konden volgen. Ha, ha.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal