Fortuna wil Claudio Braga terug als hoofd jeugdopleidingen

Print
Fortuna wil Claudio Braga terug als hoofd jeugdopleidingen

Claudio Braga en Kevin Hofland bij Fortuna. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard wil Claudio Braga weer aanstellen als hoofd jeugdopleidingen. Braga vervulde die functie in het verleden ook al voordat hij als interim-trainer Fortuna samen met Kevin Hofland naar de eredivisie loodste.

Braga vertrok na de promotie met Fortuna richting Portugal waar hij trainer werd bij Maritimo. Daar bleef hij maar kort om vervolgens terug te keren naar Nederland. Bij Dordrecht was hij vervolgens anderhalf jaar werkzaam totdat hij begin 2020 ontslagen werd bij de club.

Gesprekken

Algemeen directeur Ivo Pfennings bevestigt dat er gesprekken lopen met de Portugees en dat Fortuna hem op korte termijn hoopt te presenteren als de nieuwe hoofd jeugdopleidingen.

Braga zou daarmee de opvolger van Jurgen Seegers worden. Eerder was er overigens sprake van dat Henk Duut die functie zou gaan bekleden, maar de oud-Fortunees haakte op het laatste moment af.