CDA-troonpretendent Keijzer sluit samenwerking met PVV toch uit

Print
CDA-troonpretendent Keijzer sluit samenwerking met PVV toch uit

Mona Keijzer. Afbeelding: ANP

Het CDA zal ook als Mona Keijzer lijsttrekker wordt niet in een coalitie gaan samenwerken met de PVV. Dat zegt Keijzer tegen omroep WNL.

Bij de bekendmaking van haar kandidatuur eerder deze week zei zij nog dat zij samenwerking met de partij van Geert Wilders niet op voorhand wilde uitsluiten.

Maar dat standpunt, waarmee zij afweek van de lijn van het partijbestuur en haar voornaamste tegenstrever Hugo de Jonge, heeft zij dus herzien. De samenwerking met de PVV als gedoogpartner van het eerste kabinet-Rutte is de partij „buitengewoon slecht bevallen”, zegt ook Keijzer nu. „Dat gaan we echt niet meer doen, het heeft de partij verscheurd.”

Samenwerking met Forum voor Democratie is wel een optie, herhaalt Keijzer. Het CDA werkt in het Brabantse provinciebestuur al samen met deze „nieuwe ster aan het firmament” en moet wat haar betreft ook openstaan voor samenwerking met de partij van Thierry Baudet op landelijk niveau.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen