Geen steun voor interpellatiedebat coronacrisis in Peel en Maas

Print
Geen steun voor interpellatiedebat coronacrisis in Peel en Maas

De raad van Peel en Maas zal op korte termijn niet debatteren over de maatregelen tegen de coronacrisis. Afbeelding: Stefan Koopmans

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Het door de VVD in Peel en Maas gewenste interpellatiedebat over de bestrijding van de coronacrisis in de gemeente komt er niet. Lokaal Peel en Maas en het CDA zien het niet zitten.

Raadslid Teun Heldens had het debat aangevraagd. Heldens, raadslid namens coalitiepartij VVD, wilde naar aanleiding van de maatregelen die het college van B en W heeft aangekondigd om de coronacrisis in de gemeente te bestrijden, het debat aangaan met alle collegeleden en de voltallige raad.

Die oproep vindt tot Heldens’ grote teleurstelling echter geen gehoor bij de twee grootste coalitiepartijen, CDA en Lokaal Peel en Maas. Die partijen hebben samen een meerderheid in de gemeenteraad; om een interpellatiedebat op de agenda te krijgen, moet in Peel en Maas een raadsmeerderheid zo’n voorstel steunen. Heldens is teleurgesteld in de houding van coalitiegenoten CDA en Lokaal Peel en Maas: „Hiermee geven we het college carte blanche.”

‘Na de zomer’

In een brief laat fractievoorzitter Sander Janssen van Lokaal Peel en Maas het verzoek niet te steunen omdat hij het niet het juiste middel vindt om met raad en college over dit onderwerp in gesprek te gaan. Na de zomer vindt hij een geschikter moment. „Er is op dat moment waarschijnlijk meer zicht op de financiële kant van deze crisis”, schrijf Janssen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen