Lancering boek ‘Holtum een dorp om trots op te zijn’

Print
Lancering boek ‘Holtum een dorp om trots op te zijn’

Afbeelding: Holtum 2.0

Holtum -

De deelwerkgroep Cultuur & Erfgoed van de werkgroep Holtum 2.0, lanceert zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur het boek ‘Holtum een dorp om trots op te zijn’.

„Het boek is klaar en heeft bovengenoemde titel gekregen omdat wij echt trots zijn op ons dorp en op het gemaakte boek. Wij hopen dat het een bijdrage gaat leveren om inwoners trotser te laten worden”, laat de deelgroep weten. Om dat kracht bij te zetten wordt er één exemplaar per gezin in Holtum gratis aangeboden.

Foto’s

Het 114 pagina dikke boek behandelt enerzijds de historie van het dorp met veel oud fotomateriaal en anderzijds het huidige Holtum met een beschrijving van alle werkgroepen, verenigingen, Holtumse zelfstandigen en een opsomming wat er in de regio beschikbaar is aan relevante diensten en activiteiten. In het boek staan ook kleurenfoto’s die met een drone zijn gemaakt. Bas Smeets (Rockateer) verzorgde de vormgeving.

Huize Holtum

De lancering was eerder uitgesteld vanwege de coronacrisis en ook deze lancering, die in eerste instantie gepland stond in het gemeenschapshuis, kon aanvankelijk niet doorgaan. Toch is er een alternatief gevonden: De familie Franssen, de nieuwe bewoners van Huize Holtum, stellen tussen 11.00 en 15.00 uur de locatie ter beschikking, zodat inwoners van Holtum een boek kunnen komen afhalen, en tegelijk even een kijkje te nemen in en om het gebouw.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen