Wandelroutes op basis van jaarboek Echter Landj

Print
Wandelroutes op basis van jaarboek Echter Landj

Voorzitter Benoît Locht met het Jaarboek van de Heemkring ‘Echter Landj’. Afbeelding: Archief De Limburger/ René Corten

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

In natuurgebied De Doort tussen Echt en Susteren zijn woensdag twee nieuwe wandelroutes opengesteld.

De wandelingen voeren langs plekken die beschreven zijn in het vijftiende Jaarboek van Heemkundekring ‘Echter Landj’ dat eind vorig jaar verscheen. Er zijn twee wandelroutes uitgezet; de Taterbosch-route loopt door het zuidelijke gedeelte van het gebied, de Doort-route volgt het noordelijke deel. De routes, te volgens via bordjes met een T of een D, doen zo veel mogelijk plaatsen aan die in de verschillende artikelen zijn beschreven. Enkele informatieborden zijn geplaatst met extra achtergrondinformatie (ook via QR-codes) over het landschap, de natuur- en de cultuurhistorie. Beide wandelroutes zijn ruim zes kilometer lang en zijn ook te combineren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen