Partnerstad Jiangyou schenkt Valkenburg 40.000 mondkapjes

Print
Partnerstad Jiangyou schenkt Valkenburg 40.000 mondkapjes

Burgemeester Jan Schrijen (rechts) geeft de mondkapjes door aan Roger Ruijters van Envida. Afbeelding: Gemeente Valkenburg

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De Chinese steden Jiangyou en Leshan hebben de gemeente Valkenburg aan de Geul deze week veertigduizend mondkapjes geschonken.

Valkenburg en Jiangyou zijn sinds 2017 partnersteden. Bij zijn laatste bezoek aan China heeft burgemeester Jan Schrijen ook Leshan bezocht, dat in dezelfde provincie ligt als Jiangyou.

De gemeente heeft de mondkapjes op zijn beurt doorgegeven aan zorginstelling Envida. Envida is in Maastricht en het Heuvelland actief in de thuiszorg.

Bij het uitbreken van de coronacrisis stuurde Valkenburg nog een brief naar Jiangyou om de bevolking daar een hart onder de riem te steken. Korte tijd later sloeg het virus ook hier toe.

Lees ook: Chinese partnerstad Jiangyou vraagt Valkenburg om steun bij coronavirus

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen