Gulpen-Wittem schort herziening evenementenbeleid op

Print
Gulpen-Wittem schort herziening evenementenbeleid op

Een van de grote evenementen in Gulpen: de Bierfeesten. Afbeelding: Arnaud Nilwik

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

De gemeente Gulpen-Wittem schort de geplande herziening van het evenementenbeleid voorlopig op.

Door de coronacrisis zijn veel evenementen dit jaar afgelast. Ook voor de rest van het jaar ziet het er niet goed uit, constateert het college. B en W vinden het niet opportuun om de geplaagde verenigingen nu ook nog eens op te zadelen met nieuwe regels en voorschriften.

Met het nieuwe beleid wil de gemeente meer sturing geven aan nieuwe evenementen. In principe wordt alleen nog subsidie verleend als nieuwe initiatieven iets nieuws toevoegen aan het bestaande aanbod. Zo kan voorkomen worden dat het meer van hetzelfde wordt, verwacht het college.

Lees ook: Gulpen-Wittem gaat strakker kijken naar toegevoegde waarde van nieuwe evenementen

Het was ook de bedoeling om nog eens goed te kijken naar de begin- en eindtijd van evenementen. Verenigingen klagen dat zij de concurrentie met evenementen in de regio verliezen omdat zij eerder moeten stoppen, zodat het publiek massaal daarheen trekt.

Lees ook: Gulpen-Wittem verschuift sluitingsuur evenementen na geslaagde proef

Het afgelopen jaar is de eindtijd voor enkele evenementen bij wijze van proef verlengd. Dat is alle betrokken partijen goed bevallen. Het college zegt dan ook toe dat daar, ondanks het opschorten van de discussie over het evenementenbeleid, ‘soepel’ mee wordt omgegaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen