Te kleine vuilniszakken verkocht in Valkenburg

Print
Te kleine vuilniszakken verkocht in Valkenburg

Afbeelding: De Limburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

In Valkenburg zijn door een fout bij de producent te kleine vuilniszakken verkocht.

De gemeente kent twee formaten: zakken van 70 bij 50 centimeter en grotere van 80 bij 60 centimeter. In de prijs van die zakken zijn voor een deel ook de kosten voor het verwerken van huishoudelijk afval verwerkt.

Te duur

Verschillende inwoners hebben zich bij de gemeente beklaagd dat de zakken die zij recentelijk hebben gekocht kleiner zijn. Daardoor kan er uiteraard ook minder huisvuil in, waardoor de zakken relatief te duur zijn.

Uit onderzoek blijkt dat de fout bij de leverancier van de witte vuilniszakken ligt, laat de gemeente weten. Daardoor zijn inderdaad te kleine zakken verspreid. Het gaat volgens de leverancier slechts om een klein aantal.

Inruilen

Mensen die zo’n kleine zak hebben gekregen, kunnen die inruilen voor zakken met normale afmetingen. Dat kan zowel bij de winkels waar de vuilniszakken zijn gekocht als in het gemeentehuis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen