Daphne Simons: ‘meer dan alleen een model’

Print
Daphne Simons: ‘meer dan alleen een model’

Daphne Simons: „In Landgraaf zijn voelt als geborgenheid.” Afbeelding: Sarah Witpeerd

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Ze vloog de wereld rond voor opdrachten in de modellenwereld. Nu die opdrachten op een laag pitje staan, is Daphne Simons (24) voorlopig terug op haar thuisbasis in Landgraaf. „In Landgraaf zijn voelt als geborgenheid.”

Ze geeft aan even te zijn vergeten hoe het ook alweer voelde in Limburg. Nu Daphne Simons weer tijdelijk terug is in Landgraaf, komt ze tot rust. „Het verschil in prikkels tussen Zuid-Limburg en andere plekken op de wereld waar ik veel tijd doorbreng, is groot”, vertelt ze. „Ik ben best gevoelig, dus voor mij valt dat verschil misschien nog meer op.” Simons was 14 jaar toen ze door een onbekende vrouw werd aangesproken terwijl ze met vriendinnen winkelde in Heerlen. „Of zij met haar nieuwe modellenbureau mij mocht vertegenwoordigen. Ik was helemaal niet bezig met mode of mooi zijn; ik was bezig met atletiek, topsport. Pas na een half jaar durfde ik te mailen.”

The Happy Model Mind

Vanaf dat moment ging het vrij snel. De Landgraafse zat nog op de middelbare school toen ze voor haar eerste grote modellenklus naar China vloog - tevens haar eerste vliegreis. Ze heeft in Milaan, Parijs en Londen gewoond en stond in verschillende bladen, zodat Vogue, Elle en Glamour. Ondertussen doet ze veel meer dan enkel modellenwerk. Ze rondde de bachelor filosofie met succes af en heeft The Happy Model Mind opgericht: een coachingsplatform waarmee ze (startende) modellen helpt om plezier te vinden in het werken in de internationale modellenwereld. Daarnaast is ze ook bezig met readings. „Ik lees de energie van mensen vanuit mijn eigen intuïtie. Daarbij ontdek ik blokkades die mensen hebben, vaak zonder dat ze het weten. Ik geef hen aan waar die zitten, zodat ze even terug kunnen naar de kern en - als ze willen - een oplossing kunnen vinden voor die blokkades.”

Spiritueel

Simons zit dus niet stil, ondanks dat het modellenwerk op een laag pitje stond. Door de coronamaatregelen was het voor visagisten niet mogelijk om modellen op te maken, of voor fotografen niet om een model van dichtbij te fotograferen. „Dat is eigenlijk niet erg geweest. Ik vind het fijn om in Landgraaf bezig te zijn met sport, het liefst in de natuur. Daarnaast schrijf ik op dit moment een tweede boek en wil ik in het spirituele gedeelte dat me bezighoudt, de readings bijvoorbeeld, een bedrijfje beginnen”, vertelt ze. Stoppen in de modellenwereld zal Simons niet. Hoogstens minderen, zodat ze ook voor haar andere projecten de tijd heeft. „Ik voel dat ik nog veel meer te doen heb in het modellenwerk. Die wereld wordt mooier doordat er steeds meer inclusiviteit is. Je hoeft niet meer per se lang, dun of wit te zijn om mee te mogen doen. Maar toch zal mijn week niet meer alleen uit shoots en catwalks bestaan. Ik ben meer dan alleen een model.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen