Minder dan 250 coronapatiënten in ziekenhuis: ‘Laagste aantal tot nu toe’

Print
Minder dan 250 coronapatiënten in ziekenhuis: ‘Laagste aantal tot nu toe’

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

In Nederlandse ziekenhuizen liggen in totaal nog 246 coronapatiënten. Dat is het laagste aantal in maanden.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) becijfert dat de meeste patiënten op verpleegafdelingen liggen. Het zijn er 197, 14 minder dan dinsdag. Op de intensive care worden 49 mensen met de longziekte Covid-19 behandeld, één meer dan dinsdag.

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) merkt op dat de totale bezetting op de ic’s „onveranderd laag blijft”. Momenteel liggen 565 mensen om andere redenen dan corona op de ic. Kuipers noemt dat „een teken dat de reguliere zorg nog niet op het oude peil is”.

Het aantal besmettingen is in het afgelopen etmaal gestegen met 83. Het totaal aantal Nederlanders dat besmet is (geweest) met het virus komt hiermee op 49.804. In het ziekenhuis zijn nu in totaal 11.859 mensen opgenomen (geweest).

De ic-cijfers komen van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg meldt dat er in totaal nu minder dan 250 besmette patiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn. ,,Het laagste aantal tot nu toe. Over het algemeen is de bezetting op de intensive cares laag, een teken dat de reguliere zorg nog niet op het oude peil is.”

Verpleegkundige overleden

De twee ‘nieuwe doden’ zijn al wat langer geleden overleden, maar dit is nu pas doorgegeven aan het RIVM. Een van de twee stierf op 31 mei, de ander op 8 juni.

Voor zover nu bevestigd is afgelopen zondag voor het laatst iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Wel is bekend dat maandag een verpleegkundige van het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is overleden aan corona. Die zal nog niet gemeld zijn bij het RIVM. Het instituut communiceert namelijk de meldingen die zijn binnengekomen, niet de werkelijke cijfers op dat moment. De laatste dag waarop meer dan vijf mensen overleden, was 10 juni, precies twee weken geleden.