Gratis muziek- en danslessen voor kinderen van minima

Print
Gratis muziek- en danslessen voor kinderen van minima

Afbeelding ter illustratie. Afbeelding: ingimage

Brunssum -

Net als voorgaande jaren kunnen kinderen van Brunssumse minima ook het komend schooljaar, 2020-2021, gratis muziek- of danslessen volgen. De lessen zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 15 jaar.

Ook voor komend schooljaar heeft de gemeente een bedrag van 25 duizend euro hiervoor vrijgemaakt. De ouders van de deelnemende kinderen mogen een inkomen hebben tot 110 procent van de bijstandsnorm. De kinderen kunnen, afhankelijk van hun leeftijd, maximaal vier jaar lang gratis muziek- of dansles volgen. De lessen worden aangeboden door de muziekschool SMK, gevestigd in Brunssum-Noord.

Het dansonderwijs kan gevolgd worden door kinderen vanaf 4 jaar. Ze kunnen kiezen uit klassieke dans, moderne dans, of jazzballet. Het muziekonderwijs is er voor kinderen vanaf 7 jaar. Ze kunnen kiezen voor zang, of voor instrumenten. De kinderen kunnen voor de lessen gratis instrumenten huren. De klassikale danslessen zijn steeds één uur per week, op donderdag of vrijdag. De individuele muzieklessen zijn op afspraak.

Ouders die hun kind(eren) willen aanmelden voor muziek- of dansonderwijs kunnen contact opnemen met de Stichting Leergeld, via 045-574 3636 of info@leergeldparkstad.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen