Fileprobleem op Rijksweg Sittard aangepakt

Print
Fileprobleem op Rijksweg Sittard aangepakt

Het doorgaans drukke kruispunt op de Rijksweg Noord in Sittard, met in het midden het aan te brengen waarschuwingslicht. Afbeelding: Gemeente Sittard-Geleen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De verkeerslichten op het drukke kruispunt van de Rijksweg Noord met de Walramstraat en Willie Hillenstraat (Ligne) in de binnenstad van Sittard worden opnieuw ingesteld. Volgens de gemeente is de maatregel, die in de loop van donderdag wordt doorgevoerd, nodig om de problematische verkeersafwikkeling ter plekke te verbeteren.

Ook komt er een extra waarschuwingslicht waardoor automobilisten sneller en makkelijker kunnen zien of linksaf slaan richting Walramstraat zonder tegemoetkomend verkeer mogelijk is. In de huidige situatie ontstaan vooral in de avondspits vaak forse verkeersopstoppingen.

Geblokkeerd

,,Direct na het kruispunt met de Walramstraat ligt een bushalte. Als de bus door groen rijdt richting hotel De Prins en vervolgens bij de halte stopt, moet het verkeer achter die bus blijven wachten. De doorgang naar de Walramstraat wordt dan geblokkeerd waardoor het verkeer in de andere richting niet kan afslaan of doorrijden. Dat probleem gaan we nu oplossen door het verkeerslicht op rood te zetten zodra de bus voorbij het kruispunt is. Het overige verkeer moet dan even wachten tot het licht weer op groen springt”, licht een gemeentewoordvoerder de maatregel toe.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen