Evangelische Omroep trekt zich terug uit organisatie van The Passion

Print
Evangelische Omroep trekt zich terug uit organisatie van The Passion

Afbeelding: ANP Kippa

De Evangelische Omroep (EO) stopt na tien edities als mede-organisator van The Passion. De omroep wil ruimte maken voor vernieuwing en vindt dat het jaarlijkse paasevenement daar geen deel van uitmaakt, zo laat de EO woensdag weten.

Dat de EO niet langer betrokken zal zijn bij The Passion, betekent niet het einde van het muzikale evenement. Jacco Doornbos, producent van Mediawater, is de omroep dankbaar voor de samenwerking maar bevestigt dat het volgend jaar weer wordt georganiseerd. „Wij zien er naar uit om met andere partners ook in 2021 een impactvolle en actuele Passion te maken.”

De tiende editie van het evenement, dat duizenden bezoekers trekt en op tv miljoenen kijkers heeft, zou dit jaar in Roermond hebben plaatsgevonden, maar kon vanwege de coronacrisis niet in de oorspronkelijke opzet worden gehouden. Over de manier waarop The Passion volgend jaar gehouden wordt en of dat dan in Roermond zal zijn moet nog overleg volgen, zo laat een woordvoerster van omroep KRO-NCRV weten. De omroep is ook betrokken bij de organisatie van het evenement. „Op dit moment houden we alle opties open, zowel wat betreft de opzet van The Passion als de locatie. Tegelijkertijd is nog onduidelijk wat voor regels er, gelet op het coronavirus, tegen die tijd gelden voor het houden van grote evenementen.”

Het was voor de EO geen gemakkelijke beslissing om af te zien van de verdere coproductie. „Hetzelfde lef dat nodig was om met The Passion te starten, hebben we nu ook ingezet om een van onze dierbare programma’s op het hoogtepunt los te laten. Maar alleen hierdoor creëren we ruimte voor iets nieuws. We kijken nieuwsgierig vooruit naar wat deze stap ons gaat brengen. Wij bedanken alle betrokken partijen voor de betekenisvolle samenwerking”, aldus Arjan Lock, directeur van de EO.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen