Burnley gaat fans levenslang weren na vliegtuigje met tekst ‘White Lives Matter’

Print
Burnley gaat fans levenslang weren na vliegtuigje met tekst ‘White Lives Matter’

Afbeelding: REUTERS

Burnley heeft de fans opgespoord die vlak voor de wedstrijd tussen Manchester City en Burnley een vliegtuigje over het stadion lieten vliegen met een banner met de tekst ‘White Lives Matters Burnley’.

,,We weten wie verantwoordelijk zijn en zullen ze, elk individu die eraan mee heeft gewerkt, levenslang weren uit ons stadion”, zegt Neil Hart, directeur van Burnley. ,,Ik was verbolgen en schaamde me voor de actie. Dit is niet waar wij als club voor staan”, aldus de directeur bij Sky Sports.

Lees ook: Onbegrip over vliegtuig met ‘White Lives Matter’ boven stadion City

De club zelf bood al tijdens de wedstrijd excuses aan. ,,Wij vinden dit volkomen onacceptabel. Dit past niet bij de normen en waarden die wij als club uitdragen en deze actie is volkomen misplaatst. Hopelijk komen we er snel achter wie hier verantwoordelijk voor is. Deze mensen zijn niet langer welkom bij onze wedstrijden. Wij bieden onze excuses aan aan alle betrokkenen bij Project Restart in de Premier League, aan de club Manchester City en aan iedereen die de actie Black Lives Matter steunt. Ook wij staan volledig achter Black Lives Matter.”