Kalezic tekent voor twee jaar bij MVV

Print
Kalezic tekent voor twee jaar bij MVV

Darije Kalezic in zijn Roda-tijd Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren -

De kogel is door de kerk: Darije Kalezic wordt de nieuwe trainer van MVV. De 50-jarige coach tekent een contract voor twee jaar in Maastricht.

MVV en Kalezic onderhandelden dagenlang en kwamen uiteindelijk tot een akkoord. De Bosnisch-Zwitserse coach kent Zuid-Limburg goed. In het seizoen 2015-16 hield hij Roda JC in de eredivisie, tijdens een bewogen en turbulent voetbaljaar.

De laatste werkgever van Kalezic was PSM Makassar in Indonesië. Daarvoor werkte hij bij Wellington Phoenix (Nieuw-Zeeland) en Al-Taawon (Saoedi-Arabië). ,,MVV is een mooie traditieclub met goede supporters. Maar MVV heeft al jaren zijn ambities niet kunnen nastreven”, zegt de coach op de clubsite van MVV. ,,Ron Elsen heeft mij benaderd met een duidelijk verhaal om MVV op termijn weer op de kaart te zetten. Het is duidelijk dat de club, gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren, eerst een stevig en gezond fundament moet bouwen. Dat zal tijd en geduld vragen, vooral van mij.”

Technisch directeur Ron Elsen, die eerder kandidaat Jurgen Streppel bij Roda zag tekenen, zegt blij te zijn met de komst van een trainer van het kaliber Kalezic. ,,Met Darije heeft MVV een ervaren hoofdtrainer aangesteld die op verschillende niveaus en in verschillende landen een goed cv heeft opgebouwd. Hij heeft bewezen onder moeilijke omstandigheden teams te ontwikkelen, en oog voor talentontwikkeling te hebben.”