Rutte bevestigt: Fans weer welkom in voetbalstadions, maar wel op anderhalve meter

Print
Rutte bevestigt: Fans weer welkom in voetbalstadions, maar wel op anderhalve meter

Afbeelding: ANP

Voetbalfans zijn vanaf 1 september weer welkom in voetbalstadions. Toch gelden er nog wel de nodige maatregelen. Zo moeten fans anderhalve meter afstand van elkaar houden en zingen mag nog niet. Dat heeft premier Mark Rutte woensdagavond bekendgemaakt.

,,Ik heb vandaag positief nieuws te melden, maar die anderhalve meter blijft cruciaal. We krijgen meer ruimte door afstand te bewaren”, stelde Rutte, alvorens hij bekendmaakte dat mensen weer welkom zijn in voetbalstadions. ,,In de Kuip, in de Johan Cruijff Arena... mensen zijn weer welkom, maar wel op anderhalve meter”, aldus Rutte, die daaraan toevoegde dat spreekkoren nog niet zijn toegestaan.

Lees hier het laatste nieuws rondom het coronavirus.

Fans zijn dus wel welkom, maar moeten voldoende afstand houden. Dat betekent dat ongeveer een derde van de voetbalstadions gevuld kan worden. Iets waar al met gemengde gevoelens op werd gereageerd binnen de voetbalwereld. De meeste clubs hebben immers veel meer seizoenkaarthouders dan die een derde van de capaciteit.

Fabian Nagtzaam, directeur van de supportersvereniging van Ajax, liet al op de website van de supportersvereniging weten: ,,We kunnen het niet aan de achterban verkopen als de ene seizoenkaarthouder wel naar binnen mag en de ander niet. Wie mag er dan naar bijvoorbeeld Ajax-Feyenoord en wie wordt verwacht bij Ajax-RKC? Dat zijn niet te nemen besluiten. We willen geen onderscheid maken tussen onze supporters.”

Amateurvoetbal

In het amateurvoetbal geldt dat het publiek langs de lijn weer welkom is, maar ook daar geldt dat er weer anderhalve meter afstand gehouden moet worden.