Burgemeester Beek sluit wederom een drugspand

Print
Burgemeester Beek sluit wederom een drugspand

Afbeelding: PersGroep

Heerlen / Hoensbroek / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Burgemeester Christine van Basten-Boddin heeft woensdag een drugspand aan het Onze Lieve Vrouweplein in Beek gesloten.

In de kelder trof de politie op 9 mei een in werking zijnde plantage van 120 hennepplanten aan. Het pand gaat drie maanden op slot. Het is dit jaar al de vijfde keer dat Van Basten een pand heeft gesloten op grond van de Opiumwet. In april ging een woning aan de Raadhuisstraat voor drie maanden op slot en een loods aan de Dorpstraat in Spaubeek voor zes maanden. Eerder dit jaar gebeurde hetzelfde in de Beijensweide in Neerbeek en de Stationsstraat in Beek.

Lees ook: Loods in Spaubeek zes maanden dicht na vondst hennepplantage

Burgemeester van Basten-Boddin: „Het produceren en distribueren van drugs is een illegale activiteit. Hennepplantages zijn bovendien gevaarlijk voor omwonenden. Brandgevaar door kortsluiting en wateroverlast als gevolg van lekkages zijn reële risico’s. Ik druk daarom iedereen op het hart om bij het vermoeden van een hennepplantage melding te doen bij Meld Misdaad Anoniem (0800–7000) of de politie.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →