Roel Wever voorgedragen als nieuwe burgemeester van Heerlen

Print
Roel Wever voorgedragen als nieuwe burgemeester van Heerlen

De vertrouwenscommissie vergaderde ruim twee uur alvorens de stemming begon. Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen / Hoensbroek -

Roel Wever (VVD) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Heerlen. Dat heeft de gemeenteraad woensdag besloten na urenlange discussie achter gesloten deuren.

Wever (57) is sinds 2018 lid van de VVD-fractie in de Eerste Kamer. Hij is geboren in Amsterdam, waar hij rechten heeft gestudeerd. Eerder heeft hij gewerkt bij de gemeenten Kerkrade, Wijk bij Duurstede, Hillegom en Wijchen.

In een besloten deel van de gemeenteraadsvergadering werden de bevindingen van de vertrouwenscommissie besproken, die de sollicitatie met gouverneur Theo Bovens leidde. De raadsvergadering over de voordracht van de vertrouwenscommissie is moeizaam verlopen. Er was discussie over de kandidaat.

Daarmee komt binnenkort na bijna tweeënhalf jaar een einde aan het waarnemend burgemeesterschap van Emile Roemer. De sollicitatie naar de functie van burgemeester van Heerlen liep uit. In eerste instantie kwamen er slechts zeven sollicitaties binnen.

Lees ook: Emile Roemer niet, maar wie wordt dan wel de burgemeester van Heerlen?

Dat vond men te weinig en daarom werd de sollicitatieperiode verlengd. Uiteindelijk kwamen er twintig sollicitaties binnen. Door de coronacrisis duurde de procedure nog langer.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu