Talpa haalt Veronica Inside maandag van de buis, Derksen wil niet met Genee aan tafel

Print
Talpa haalt Veronica Inside maandag van de buis, Derksen wil niet met Genee aan tafel

Afbeelding: ANP Kippa

Veronica Inside is maandag niet op tv te zien. Dat heeft Talpa besloten na de reuring die is ontstaan nu het programma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp onder vuur ligt. ,,Even rust in de tent’’, zei directeur Marco Louwerens er donderdagochtend over op Radio 538. Vooral Derksen lijkt daar aan toe te zijn.

Louwerens, die in de uitzendingen van VI gekscherend ‘directeurtje’ wordt genoemd, heeft woensdagavond uitgebreid gesproken met het VI-trio in Dordrecht, nadat de drie mannen daar een praatshow voor de businessclub van FC Twente hadden gehouden. ,,Ik heb gezegd: jongens, we hebben zo’n heftige week achter de rug, het is zo pittig geweest, dus we gaan maandag schrappen. Dan kan iedereen tot bedaren komen.”

De emoties liepen hoog op nu op deze manier een abrupt einde is gekomen aan het tweede seizoen van het programma, maar de intentie is er om volgend jaar verder te gaan. ,,Ze hebben het even flink aan de stok met elkaar, maar dat is ook hun charme. Dat is wie zij zijn, ze spelen geen toneel. Ze maken ruzie met elkaar. En daarom was het gesprek van gisteren ook goed, ik heb een goed gevoel over ná de zomer. Maar als je nu weer een uitzending zou maken maandag, zo dicht erop, dan wordt alles uitvergroot en dat lijkt me geen goed idee”, zegt Louwerens. Derksen liet woensdag al weten dat, als het aan hem ligt, er geen uitzending zou komen.

Lees ook: Veelbesproken VI-trio geeft geen krimp in online FC Twente-show

Lucht geklaard

Derksen, Genee en Gijp spreken volgens Louwerens niet vaak ‘echt’ met elkaar. ,,Als ze dat wel doen, zoals woensdag, dan wordt de lucht geklaard. Over een paar weken ga ik weer even langs Grolloo, Soest en Dordrecht (de woonplaatsen van het VI-trio, red.) om verder te praten.” Hij bestempelt de ruzie als ‘een dikke 7,5’.

Na de uitzending van afgelopen maandag kregen Wilfred, René en Johan ruzie. In de show stond het thema racisme centraal en probeerde Wilfred een open gesprek over het onderwerp te leiden tussen Johan en René, advocate Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta. Volgens zijn collega’s nam hij echter te veel afstand en ze voelden zich in de steek gelaten.

Tegen persbureau ANP zei Derksen donderdag dat hij niet meer met Genee aan tafel wil als het gaat om de VI-setting: een optie waar veel fans van het programma achter staan, zo blijkt uit onze poll. ,,Van der Gijp en ik zouden volledig ongeloofwaardig zijn als we met Wilfred dit programma op deze manier blijven maken. We hebben dit principiële besluit genomen’’, aldus Derksen. Het steekt de analist vooral dat Genee hem liet vallen. ,,Als Wilfred mij een foto toont van Akwasi dan weet hij dat ik daar op reageer en dat vindt hij dan uitstekend. Later, in dat debat, neemt hij het me kwalijk dat ik dat heb gezegd. Dat is hypocriet, met zo iemand kan ik niet meer om de tafel zitten. Dan ben ik ongeloofwaardig. Het is het duurste principiële besluit dat ik ooit heb genomen, want ik gooi 600.000 euro weg.’’

Lees ook: Derksen en Van der Gijp hebben er geen zin meer in. Helpt VI zichzelf om zeep?

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen