Nachtelijke werkzaamheden aan spoor tussen Elsloo, Beek en Geleen

Print
Nachtelijke werkzaamheden aan spoor tussen Elsloo, Beek en Geleen

Afbeelding: De Limburger

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli werkt ProRail aan het spoor tussen 24.00 en 06.00 uur. Dat kan geluidsoverlast veroorzaken.

De rails worden in deze periode geslepen met een speciale slijptrein om het spoor gladder en stiller te maken. Het effect daarvan is dat gladdere sporen minder vaak hoeven te worden vervangen. Tijdens het slijpen kan er een vonkenregen ontstaan, maar dat kan geen kwaad. Na afloop maakt het treinverkeer tijdelijk een ander geluid, dat effect zal na vier tot zes weken verdwijnen. Daarna zijn de treinen minder hoorbaar dan voorheen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen