Dorpen in Lob van Gennep kunnen op natuurlijke manier groeien, verwacht wethouder

Print
Dorpen in Lob van Gennep kunnen op natuurlijke manier groeien, verwacht wethouder

De plek waar mogelijk de ‘waterkerende inlaatvoorziening’ komt. In Milsbeek, tussen de rotonde op de N271 en CNC. Afbeelding: Theo Peeters/De Gelderlander

Milsbeek / Ottersum / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

De komende twintig jaar kunnen er waarschijnlijk genoeg huizen worden bijgebouwd in het gebied Lob van Gennep. Dat verwacht wethouder Rob Peperzak, die daar namens de gemeente Gennep over onderhandelt.

Gennep onderhandelt de komende maanden met Rijkswaterstaat over de Lob van Gennep, grofweg het gebied tussen Mook en Gennep. Ook Mook en Middelaar zit aan tafel.

De gesprekken gaan vooral over wat er tot 2040 gebouwd mag worden in dat gebied. Dat is officieel nog rivierbed: het ligt achter een dijk, maar Rijkswaterstaat beschouwt het als ruimte voor de rivier.

‘Op een natuurlijke manier groeien’

Dorpen in Lob van Gennep kunnen op natuurlijke manier groeien, verwacht wethouder
De Lob van Gennep. Foto: M Kuster/De Gelderlander

Vorige week werd bekend dat die status verdwijnt: dat geeft inwoners het recht op schadevergoeding bij overstroming, en er kan weer gebouwd worden. Over de details moet nog onderhandeld worden.

Lees ook: Bouwen langs de Maas in Limburg mag weer

Dorpen als Milsbeek, maar ook Ottersum en Ven-Zelderheide kunnen op een natuurlijke manier groeien, zeg Peperzak. De verwachte demografische ontwikkeling speelt een belangrijke rol.

,,We hopen natuurlijk voldoende starterswoningen te kunnen bouwen, maar ook voor ouderen. Ik denk niet dat er keuzes gemaakt hoeven worden.’’

Komende maanden moet snel meer duidelijk worden. Eind dit jaar moet er een plan liggen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen