Nachtmerrie: koper haalt nieuwe Lamborghini op, 20 minuten later is auto van 2 ton total loss

Print
Nachtmerrie: koper haalt nieuwe Lamborghini op, 20 minuten later is auto van 2 ton total loss

Na 20 minuten ging het helemaal mis met deze Lamborghini. Afbeelding: Twitter

Voor autoliefhebbers een magisch moment: na jaren sparen eindelijk je droomauto aanschaffen en hiermee zo trots als een pauw wegscheuren uit de showroom. Voor een kersverse eigenaar van een ronkende Lamborghini draaide zijn beoogde droomdag uit op een regelrechte nachtmerrie.

Een Britse man kocht woensdag een piekgave zwarte Lamborghini Huracan Spyder, de topversie van de Huracan-reeks met een vermogen van 630 pk. Met zijn krachtige V10-motor knalt de wagen in slechts 3,5 seconden naar 100 kilometer per uur en hij laat ‘m doordenderen tot 324 kilometer per uur. Je moet er ruim tweehonderdduizend euro voor neerleggen, maar dan heb je ook wat.

Technisch defect

Blakend van het zelfvertrouwen verliet de Britse chauffeur in zijn spiksplinternieuwe Lamborghini de showroom en reed ermee de snelweg op. Daar ging het, zo’n twintig minuten later, helemaal mis. De tweezitter kreeg een technisch defect en de bestuurder moest de bolide onverhoopt tot stilstand brengen. Een auto die achter hem reed merkte de manoeuvre te laat op en knalde in volle vaart achterop.

Als door een wonder raakten beide bestuurders niet ernstig gewond, maar de Lamborghini Huracan Spyder is total loss verklaard en rijp voor de schroothoop. De Britse politie kwam ter plaatse en moest stiekem ook vechten tegen de tranen. ,,We konden wel janken”, valt te lezen op Twitter.