Cybercrime: Vaals houdt de nul, wel incidenten in overige Heuvellandgemeenten

© ANP XTRA

Vaals is de enige Limburgse gemeente waar in de eerste vijf maanden van dit jaar geen slachtoffers van cybercrime waren. Dat blijkt uit een analyse van VPNGids.nl

Redactie

De ‘0’ van Vaals is opvallend. Limburgers zijn namelijk steeds vaker slachtoffer van cybercrime. In de maand mei overtrof deze vorm van criminaliteit zelfs het aantal woninginbraken: 118 cybercrime-incidenten versus 78 woninginbraken.

In Limburg zijn inwoners van de gemeenten Inwoners Mook en Middelaar, Beesel en Simpelveld het vaakst slachtoffer. Respectievelijk kwamen daar 6.4, 5.2 en 3.8 meldingen per 10.000 inwoners vandaan.

Heuvellandgemeenten

In de overige Heuvelland-gemeenten werden die cijfers lang niet gehaald. In Beekdaelen gaat het om 2,8 geregistreerde cybermisdrijven per 10.000 inwoners, in Gulpen-Wittem om 1,4, in Meerssen om 1,1 en in Eijsden-Margraten om 0,8 delicten. Voor Maastricht komt het cybercrime-cijfer uit op 1,7 incidenten per 10.000 inwoners.

VPNgids.nl analyseerde voor haar onderzoek de meest recente politiecijfers over 2020.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal