Infoblok bij oorlogsmonument Simpelveld geeft slachtoffers gezicht

Print
Infoblok bij oorlogsmonument Simpelveld geeft slachtoffers gezicht

Het informatiebord bij het oorlogsmuseum van Simpelveld werd in het bijzijn van onder meer burgemeester Richard de Boer onthuld. Afbeelding: Gemeente Simpelveld

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Bij het oorlogsmonument op het Oranjeplein in Simpelveld is deze week een informatieblok onthuld. Daarop zijn gegevens vermeld van inwoners van Simpelveld en Bocholtz die tijdens de Tweede Wereldoorlog de dood vonden.

Het blok is een initiatief van het comité ‘75 jaar Vrijheid en Democratie’, een onderdeel van heemkundevereniging De Bongard. Een van de leden is Pierre Coenen. Hij is blij dat het idee daadwerkelijk is uitgevoerd. „De namen op het oorlogsmonument zeggen bezoekers en zelfs onze eigen inwoners vaak niets. Hoe verder we van de Tweede Wereldoorlog verwijderd raken, hoe verder we af staan van de mensen die ze zijn geweest. En dat mag niet gebeuren. We wilden de namen een gezicht geven. Letterlijk zelfs, want bij nagenoeg elke naam staat ook een foto.”

De teksten zijn verzorgd door voorzitter Luc Wolters van De Bongard.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen