Infoblok bij oorlogsmonument Simpelveld geeft slachtoffers gezicht

Print
Infoblok bij oorlogsmonument Simpelveld geeft slachtoffers gezicht

Het informatiebord bij het oorlogsmuseum van Simpelveld werd in het bijzijn van onder meer burgemeester Richard de Boer onthuld. Afbeelding: Gemeente Simpelveld

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Bij het oorlogsmonument op het Oranjeplein in Simpelveld is deze week een informatieblok onthuld. Daarop zijn gegevens vermeld van inwoners van Simpelveld en Bocholtz die tijdens de Tweede Wereldoorlog de dood vonden.

Het blok is een initiatief van het comité ‘75 jaar Vrijheid en Democratie’, een onderdeel van heemkundevereniging De Bongard. Een van de leden is Pierre Coenen. Hij is blij dat het idee daadwerkelijk is uitgevoerd. „De namen op het oorlogsmonument zeggen bezoekers en zelfs onze eigen inwoners vaak niets. Hoe verder we van de Tweede Wereldoorlog verwijderd raken, hoe verder we af staan van de mensen die ze zijn geweest. En dat mag niet gebeuren. We wilden de namen een gezicht geven. Letterlijk zelfs, want bij nagenoeg elke naam staat ook een foto.”

De teksten zijn verzorgd door voorzitter Luc Wolters van De Bongard.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen