Treinverkeer in Limburg deels hervat, bussen ingezet

Print
Treinverkeer in Limburg deels hervat, bussen ingezet

Afbeelding: Arriva

Het treinverkeer in Limburg is donderdagavond gedeeltelijk weer opgestart. De grote stroomstoring is verholpen, meldt Arriva, maar dat betekent niet dat alle treinen weer kunnen rijden.

Op meerdere plekken in de provincie kon het treinverkeer donderdag zelfs niet meer worden hervat. De verbinding tussen Sittard en Roermond is nog niet in gebruik. En dat geldt ook voor de NS vanaf station Eindhoven richting Limburg en terug. Arriva hoopt dat vrijdagochtend alle problemen verholpen zijn.

Vanwege een sein- en wisselstoring was er donderdag urenlang geen treinverkeer mogelijk in grote delen van Limburg en het oosten van Brabant.

Niet in gebruik

In het begin van de avond werd het treinverkeer tussen Sittard en het zuiden weer opgestart. Op het traject tussen Eindhoven en Sittard moesten bussen worden ingezet. Ook tussen Swalmen en Roermond en tussen Roermond en Echt was nog geen treinverkeer mogelijk.

Op de Maaslijn rijden de treinen weer. Ook heeft Arriva het treinverkeer opgestart tussen Heerlen en Maastricht, en Heerlen en Aken. Treinen naar het noorden komen tot Sittard. Tussen Sittard en Roermond rijden bussen, omdat station Roermond nog niet bereikbaar is.

De storing was bij de verkeersleidingspost in Maastricht, waardoor alle seinen en wissels niet meer te bedienen waren. Er stond nog wel spanning op de bovenleiding, zodat treinen rustig richting dichtstbijzijnde perron konden rijden, volgens ProRail.

Te weinig bussen

De NS heeft vervangende bussen ingezet, maar die zijn er te weinig. Daarom is tijdelijk een negatief reisadvies afgegeven.

Ten zuiden van Venlo reden donderdagmiddag geen treinen. Ook de intercity’s van NS stonden stil. Treinen richting het zuiden reden niet verder dan Eindhoven en Venlo (vanuit Nijmegen). Ook het grensoverschrijdende vervoer van Heerlen naar Aken en vanuit Maastricht naar Luik lag stil.

Treinen die strandden, gingen terug naar het perron. Reizigers kregen het advies om gebruik te maken van de reguliere buslijnen of thuis te blijven. Door de omvang van de storing was het voor de vervoerders lastig om vervangend busvervoer in te zetten.