Tijdelijke parkeergarage Arsenaal opent in april 2021

Print
Tijdelijke parkeergarage Arsenaal opent in april 2021

Herbouwde parkeergarage Arsenaal gaat volgend voorjaar open. Afbeelding: Jurgen Mols

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Wie zijn auto kwijt wil in de Venlose binnenstad, kan vanaf 30 april 2021 parkeren in de herbouwde parkeergarage Arsenaal. De garage is een tijdelijke oplossing voor het parkeerprobleem en blijft maximaal acht jaar open.

In de hernieuwde parkeergarage is plek voor 260 voertuigen. Ook komen er mindervalidenplaatsen en oplaadpunten voor elektrische wagens. De garage blijft er maar tijdelijk, maximaal acht jaar. De gemeente laat ondertussen onderzoeken op welke plek in de stad parkeerplekken voor de langere termijn kunnen komen. De Arsenaalgarage komt in handen van Q-Park.

In de parkeergarage blijven de in- en uitgangen aan de Nassaustraat bestaan. De hoofdingang komt aan de zijde van de Parade en aan de kant van het Arsenaalplein komt een tweede ingang. Q-Park zal na de zomer de buurt inlichten over de plannen.

Sloop

Na de sloop van de onveilige Arsenaalgarage in 2017 besloot de gemeenteraad dat er op dezelfde plek een nieuwe parkeergarage moest komen met 300 tot 400 plaatsen. Op het Arsenaalplein werd tijdelijk een parkeerterrein met 95 plaatsen aangelegd.

Lees meer:Gemeente Venlo: tijdelijke parkeergarage Arsenaal

Venlo laat inmiddels onderzoek doen naar mogelijke parkeeroplossingen in het centrum van Venlo als alternatief voor de grote - maar dus tijdelijke- parkeergarage Arsenaal. Na de zomer moet daar meer duidelijkheid over komen, zo staat in de raadsinformatiebrief van 23 juni. Een oplossing voor de korte termijn is er niet. ‘Alle mogelijke locaties vragen een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering die zeker enkele jaren (minimaal 5 jaar) zal duren.’

Lees meer: Gemeente Venlo zet herbouw parkeergarage Arsenaal in ijskast

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen