Derde bouwblok Dorpsstraat Slenaken geschrapt

Print
Derde bouwblok Dorpsstraat Slenaken geschrapt

De twee reeds gerealiseerde bouwblokken. Afbeelding: Google Streetview

Slenaken -

Het ‘gat’ in de bebouwing langs de Dorpsstraat in Slenaken wordt niet opgevuld. Het derde bouwblok dat naast de twee reeds gerealiseerde panden zou worden gebouwd, is geschrapt.

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat er in de gemeente Gulpen-Wittem veel vraag is naar nieuwe woningen, vooral door jongeren en senioren.

Het lukt projectontwikkelaar MJK-beheer uit Klein-Welsden echter niet om de woningen in Slenaken aan de man te brengen. Daarom wil het bedrijf de bestemming enigszins aanpassen.

Vakantieverblijf

Concreet vraagt het bedrijf om de woningen in de toekomst ook te kunnen verhuren als vakantieverblijf. De gemeente stemt daar in principe mee in.

Door het schrappen van het derde bouwblok blijft de doorkijk naar het achterliggende Gulpdal behouden, constateert het college. Dat wordt gezien als winst.

Overstromingen

De huizen komen vlakbij de Gulp te liggen. Bij eventuele overstromingen blijven zij echter droog: volgens Ruud Slabbers van de gemeente komt dan hooguit de tuin onder water te staan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen