Speelpark Klein Zwitserland na herstel vernielingen beperkt open

Print
Speelpark Klein Zwitserland na herstel vernielingen beperkt open

Afbeelding: Lé Giesen

Tegelen -

Ruim een maand later dan gepland gaat woensdag ook voor Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen het nieuwe seizoen van start.

De opening werd eerder noodgedwongen uitgesteld nadat jongeren begin mei bij een inbraak zware vernielingen hadden aangericht in het hele park. Zo werd het traptreintje uit de rails getild en van een hoge helling geduwd en de buisglijbaan toegetakeld. Aangezien de daders nog niet gepakt zijn, wil woordvoerder Niels Groot in het belang van het onderzoek geen uitspraak doen over de hoogte van het schadebedrag.

De schade is inmiddels hersteld. Daarnaast heeft de Tegelse speeltuin van de gemeente en Veiligheidsregio groen licht gekregen om beperkt bezoekers toe te laten. De opening is op 1 juli. Anders dan voorheen zijn kaarten uitsluitend online en met tijdslot verkrijgbaar. Hiervoor moest een digitaal reserveringssysteem worden opgetuigd. Op de website staat een protocol met corona-huisregels voor veilig spelen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen