Vaals onderhandelt met provincie over kosten sloop en sanering oud Essostation

Print
Vaals onderhandelt met provincie over kosten sloop en sanering oud Essostation

Het voormalige tankstation aan de Maastrichterlaan in Vaals. Afbeelding: Google Earth

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Vaals voert nog steeds onderhandelingsgesprekken met de provincie over de sanerings- en sloopkosten voor het voormalige Esso tankstation aan de Maastrichterlaan. Naar verwachting bedragen de kosten tussen de vier en vijf ton.

De voormalige gedeputeerde Daan Prevoo heeft de gemeente enkele jaren geleden geadviseerd het leegstaande tankstation aan te kopen zodat er op die plek - in het centrum van Vaals - broodnodige woningen konden worden gebouwd. De provincie zou meedenken over de verdere ontwikkeling. Zijn opvolger Ruud Burlet moet deze ‘toezegging’ volgen de gemeente waarmaken en hierover lopen ook gesprekken. Hierbij hoopt Vaals ook op een forse bijdrage bij de kosten voor sanering en sloop, want de gemeente heeft zelf te weinig geld hiervoor.

Bouwen

Als dit lukt zijn er volgens het college van burgemeester en wethouders twee partijen geïnteresseerd om op deze plek samen een twintigtal appartementen voor zowel jongeren als ouderen te bouwen, met daaronder een nieuwe horecagelegenheid.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen