Tijdelijke versteviging voor parkeergarage De Maaswaard Venlo

Print
Tijdelijke versteviging voor parkeergarage De Maaswaard Venlo

Parkeergarage de Maaswaard, gelegen onder het stadskantoor van Venlo, krijgt extra verstevigingen. „Nooit onveilig geweest.” Afbeelding: Archief De Limburger | Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De gemeente Venlo gaat een aantal vloeren van parkeergarage De Maaswaard, gelegen onder het stadskantoor, tijdelijk verstevigen. De maatregel is nodig in aanloop naar een definitieve verbetering.

Aanleiding daarvoor zijn strengere bouwregels na het incident in Eindhoven waar in 2017 een parkeergarage instortte. Gebouwen met vergelijkbare breedplaat- of bollenplaatvloeren werden vervolgens onderzocht op hun stevigheid. In mei 2019 besloot het Rijk dat er strengere regels moeten gelden voor gebouwen met deze vloeren.

De Maaswaard onder het stadskantoor van Venlo heeft zulke bollenplaatvloeren. Om te voldoen aan de nieuwe regels, brengt Venlo tijdelijke ondersteuning aan voor een aantal vloeren. Dat wordt gedaan door middel van uitschuifbare pilaren, zogenaamde ‘stempels’. Sommige daarvan komen op parkeerplekken te staan, waardoor deze tijdelijk worden opgeheven. Ook worden een aantal rijbanen omgeleid. De extra versteviging wordt vanaf volgende week geplaatst. Hoelang die nodig is, is niet duidelijk.

‘Nooit gevaarlijk’

De gemeente werkt aan een definitieve oplossing. In een raadsinformatiebrief van 23 juni staat dat er ‘nooit sprake is geweest van een onveilige situatie’ in de garage en het daarboven gelegen stadskantoor. De ingreep is nodig omdat er nu strengere regels gelden dan tijdens de bouw. De ‘stempels’ zijn nodig om ‘ieder theoretisch risico’ uit te sluiten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen