WK vrouwen in 2023 naar Australië en Nieuw-Zeeland

Print
WK vrouwen in 2023 naar Australië en Nieuw-Zeeland

Afbeelding: AD/Pim Ras Fotogtrafie

Australië en Nieuw-Zeeland mogen het WK van 2023 organiseren. De twee landen versloegen in een stemming de enige andere overgebleven kandidaat: Colombia. De afgelopen weken haakten Brazilië en Japan af als kandidaten.

Het gezamenlijke ‘bid’ van Australië en Nieuw-Zeeland kreeg van een evaluatiecommissie de beste beoordeling. De bestuursleden van de FIFA hoefden zich overigens niet te houden aan de adviezen van de commissie.

Aanvankelijk zou het WK voor vrouwen van 2023 begin juni tijdens een congres in Ethiopië worden toegewezen. Die bijeenkomst werd vanwege het coronavirus uitgesteld.

Aan het WK van 2023 mogen 32 landen deelnemen. Op het vorige WK waren 24 landen welkom. Het WK voor vrouwen wordt voor de negende keer gehouden. In 1991 vond de eerste editie plaats, in China. De Amerikaanse voetbalsters zijn al vier keer wereldkampioen geworden. De Nederlandse voetbalsters debuteerden in 2015 op het WK en bereikten vorig jaar als Europees kampioen de finale op het WK in Frankrijk. De Amerikaanse vrouwen bleken daarin te sterk (0-2).