Nummer 20 van CDA Beekdaelen wil ook landelijke lijsttrekker worden

Print
Nummer 20 van CDA Beekdaelen wil ook landelijke lijsttrekker worden

André Reumkens. Afbeelding: Facebook

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

Hij was 25 jaar PvdA-lid, was actief voor Leefbaar Nuth en stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in Beekdaelen op de 20ste plek van het CDA. André Reumkens uit Hulsberg heeft heel wat lokale politiek van dichtbij gezien, ook al was hij nooit écht raadslid. Toch meldde hij zich woensdag – twee minuten voor de deadline – bij het landelijke CDA-bureau in Den Haag om zich kandidaat te stellen als lijsttrekker bij de Kamerverkiezingen van komend jaar.

Over zijn motivatie is hij helder. Het CDA moet naar links afbuigen en niet met rechts mee blijven regeren. Hij pleit voor een basisinkomen voor iedereen en een hogesnelheidslijn die alle hoeken van Nederland bedient. Dat hij het moet opnemen tegen Haagse prominenten, schrikt hem niet af, zegt hij. „Ik ben niet minder dan anderen. Ze moeten een buitenstaander ook een kans geven en niet-bestaande Kamerleden een voorsprong geven.”

Lees ook: Martijn van Helvert wil af van het ‘potje dammen’ in Den Haag

Vrijdag rond vijf uur wordt duidelijk of hij bij het partijbestuur door de voorselectie is gekomen.

Donderdag meldde zich ook het prominente CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, een dag eerder ging hem het Limburgse Kamerlid Martijn van Helvert voor.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →