Liverpool voor het eerst in 30 jaar kampioen na misstap City bij Chelsea

Print
Liverpool voor het eerst in 30 jaar kampioen na misstap City bij Chelsea

Afbeelding: BSR Agency

Liverpool is kampioen van Engeland. Het elftal van de Duitse trainer Jürgen Klopp behaalde de titel donderdag zonder zelf te spelen. Achtervolger Manchester City verloor met 2-1 bij Chelsea en kan Liverpool, met nog zeven speelronden te gaan, niet meer inhalen. Liverpool heeft 86 punten en Manchester City 63.

Het is voor Liverpool de eerste landstitel sinds 1990. Het zal nog een tijd duren voordat de supporters groot feest kunnen vieren. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus blijven de voetbalstadions voorlopig leeg en ook een huldiging zit er voorlopig nog niet in.

Liverpool had de titel ruim drie maanden terug al bijna binnen. Na de thuiszege op Bournemouth op 7 maart (2-1) kwam Liverpool in de competitie echter een tijd niet meer in actie. Na de noodgedwongen lange break hervatte de ongenaakbare koploper de competitie met een gelijkspel tegen stadgenoot Everton (0-0), woensdag gevolgd door een zege van 4-0 op Crystal Palace.

Liverpool had de titel anders volgende week donderdag op eigen kracht in de uitwedstrijd tegen Manchester City kunnen halen.