Liverpool voor het eerst in 30 jaar kampioen na misstap City bij Chelsea

Print
Liverpool voor het eerst in 30 jaar kampioen na misstap City bij Chelsea

Afbeelding: BSR Agency

Liverpool is kampioen van Engeland. Het elftal van de Duitse trainer Jürgen Klopp behaalde de titel donderdag zonder zelf te spelen. Achtervolger Manchester City verloor met 2-1 bij Chelsea en kan Liverpool, met nog zeven speelronden te gaan, niet meer inhalen. Liverpool heeft 86 punten en Manchester City 63.

Het is voor Liverpool de eerste landstitel sinds 1990. Het zal nog een tijd duren voordat de supporters groot feest kunnen vieren. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus blijven de voetbalstadions voorlopig leeg en ook een huldiging zit er voorlopig nog niet in.

Liverpool had de titel ruim drie maanden terug al bijna binnen. Na de thuiszege op Bournemouth op 7 maart (2-1) kwam Liverpool in de competitie echter een tijd niet meer in actie. Na de noodgedwongen lange break hervatte de ongenaakbare koploper de competitie met een gelijkspel tegen stadgenoot Everton (0-0), woensdag gevolgd door een zege van 4-0 op Crystal Palace.

Liverpool had de titel anders volgende week donderdag op eigen kracht in de uitwedstrijd tegen Manchester City kunnen halen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen