Guus Kuijer wint Constantijn Huygens-prijs 2020

Print
Guus Kuijer wint Constantijn Huygens-prijs 2020

Guus Kuijer.

Schrijver Guus Kuijer heeft de Constantijn Huygens-prijs 2020 gewonnen. Dat is bekendgemaakt in Kunststof op NPO Radio 1.

De Huygens-prijs is een van de Haagse literaire prijzen die de aan het Literatuurmuseum gelieerde Jan Campert-Stichting jaarlijks uitreikt.

„Bijna vijftig jaar schrijft Guus Kuijer voor kinderen en volwassenen en in die halve eeuw heeft hij een oeuvre bijeen geschreven van een constant hoog niveau”, aldus de jury. „Van zijn Madelief-boeken tot aan zijn hervertellingen van Bijbelverhalen ‘voor ongelovigen’, overal staat zijn geloof in het individu centraal. Hij is een van de grote vernieuwers van de naoorlogse jeugdliteratuur en daarmee van de Nederlandse literatuur.”

De uitreiking van de prijs is in januari 2021. Aan de Constantijn Huygens-prijs is een bedrag van 12.000 euro verbonden. In 2019 won schrijver en dichter Stefan Hertmans de Constantijn Huygens-prijs.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen