Treinverkeer in Limburg weer volledig opgestart

© Rob Dammers

Het treinverkeer in Limburg is vrijdagochtend weer volgens de normale dienstregeling opgestart, na de grote sein- en wisselstoring van donderdag.

Redactie

Donderdagavond werd het treinverkeer al gedeeltelijk opgestart nadat de grote stroomstoring was verholpen, maar dat betekende toen nog niet dat alle treinen weer konden rijden.

Op meerdere plekken in de provincie kon het treinverkeer donderdag zelfs niet meer worden hervat. Zo was de verbinding tussen Sittard en Roermond nog niet in gebruik. En dat gold ook voor de NS vanaf station Eindhoven richting Limburg en terug. Vanwege een sein- en wisselstoring was er donderdag urenlang helemaal geen treinverkeer mogelijk in grote delen van Limburg en het oosten van Brabant.

Niet in gebruik

In het begin van de avond werd het treinverkeer tussen Sittard en het zuiden weer opgestart. Op het traject tussen Eindhoven en Sittard moesten bussen worden ingezet. Ook tussen Swalmen en Roermond en tussen Roermond en Echt was nog geen treinverkeer mogelijk.

Op de Maaslijn reden de treinen wel weer. Ook had Arriva het treinverkeer al opgestart tussen Heerlen en Maastricht, en Heerlen en Aken. Treinen naar het noorden kwamen tot Sittard. Tussen Sittard en Roermond reden bussen, omdat station Roermond nog niet bereikbaar was. Dat is vrijdagochtend dus wel het geval.

De storing was bij de verkeersleidingspost in Maastricht, waardoor alle seinen en wissels niet meer te bedienen waren. Er stond nog wel spanning op de bovenleiding, zodat treinen rustig richting dichtstbijzijnde perron konden rijden, volgens ProRail.

Te weinig bussen

NS en Arriva zetten vervangende bussen in, maar die waren er te weinig. Daarom was tijdelijk een negatief reisadvies afgegeven.

Ten zuiden van Venlo reden donderdagmiddag geen treinen. Ook de intercity’s van NS stonden stil. Treinen richting het zuiden reden niet verder dan Eindhoven en Venlo (vanuit Nijmegen). Ook het grensoverschrijdende vervoer van Heerlen naar Aken en vanuit Maastricht naar Luik lag stil.

Treinen die strandden, gingen terug naar het perron. Reizigers kregen het advies om gebruik te maken van de reguliere buslijnen of thuis te blijven.