‘Inspectie valt taalschool in Heerlen binnen om verdenking van fraude met inburgeringsgeld’

Print
‘Inspectie valt taalschool in Heerlen binnen om verdenking van fraude met inburgeringsgeld’

Afbeelding: Getty Images

Heerlen / Hoensbroek -

In het kader van een onderzoek naar fraude bij drie taalscholen is de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid donderdag onder andere binnengevallen in een pand in Heerlen.

Ook zijn er invallen gedaan in Rotterdam, Breda, Barendrecht en Halderberge. Dat meldt de Volkskrant. Zes mannen en één vrouw worden verdacht van fraude. Ze zijn echter niet aangehouden. Meer details wil de Inspectie SZW volgens de krant niet delen.

De inspectie heeft de administratie van de drie taalscholen en tienduizenden euro’s aan contant geld en waardebonnen in beslag genomen.

Valse facturen

De taalscholen zouden valse facturen indienen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs, die per inburgeringsstudent een lening van maximaal 10.000 euro verstrekt. Die lening wordt kwijtgescholden als de student ondanks voldoende gevolgde lessen niet slaagt. Volgens De Volkskrant wordt er door verschillende taalscholen op die manier voor miljoenen euro’s fraude gepleegd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen