Sloop voormalige HTS in Heerlen maakt ruimte voor 13 woningen

Print
Sloop voormalige HTS in Heerlen maakt ruimte voor 13 woningen

Afbeelding: Wonen Limburg

Heerlen / Hoensbroek -

De sloop van de voormalige HTS aan de Dr. Jaegersstraat in Heerlen is deze week van start gegaan. Op de plek worden 13 energiezuinige woningen gebouwd.

Dat maakt woningcorporatie Wonen Limburg bekend. De 13 woningen die de corporatie bouwt, zijn zogeheten conceptwoningen. „Woningen die grotendeels in de fabriek gemaakt worden en op locatie geassembleerd”, zegt Wim Hazeu, bestuurder van de woningcorporatie. „In korte tijd én met veel minder overlast voor de buurt kunnen we deze kwalitatief hoogwaardige woningen op de locatie verder afbouwen. En door de traditionele uitstraling passen ze mooi in het straatbeeld.”

Hergebruik

Begin 2020 is gestart met het slopen van het voormalig schoolgebouw aan de Dr. Jaegersstraat waarbij de binnenzijde van het gebouw volledig ontdaan is van alle herbruikbare bouwmaterialen. Eerder waren de gebouwen op het middenterrein al gesloopt in opdracht van de gemeente Heerlen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen