Code geel: nu snikheet, maar vanaf vrijdagmiddag kans op (onweers)buien

Print
Code geel: nu snikheet, maar vanaf vrijdagmiddag kans op (onweers)buien

Afbeelding: John Peters

Het is nu nog snikheet, maar vanaf vrijdagmiddag kan het flink gaan onweren in Limburg. Het KNMI heeft code geel afgekondigd wegens kans op blikseminslag, hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd.

De waarschuwing geldt van 18.00 uur tot middernacht. Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen binnen dat tijdsbestek hinder ondervinden vanwege het weer. Schuilen onder bomen wordt afgeraden, evenals het bezoeken van open water of gebieden.

Voor de rest van de dag geldt ook code geel, maar dat is vanwege de aanhoudende hitte. ,,Besteed extra zorg en aandacht aan kwetsbare mensen in uw omgeving. Met name ouderen en mensen met een chronische aandoening wordt geadviseerd maatregelen te nemen: drink voldoende, houd uzelf en uw woning koel”, waarschuwt het RIVM.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen