Inspectie behandelt broedplaatsen tijgermug om de drie weken

Print
Inspectie behandelt broedplaatsen tijgermug om de drie weken

De tijgermug. Afbeelding: NVWA

Valkenburg / Maastricht / Itteren -

Plekken waar de tijgermug in Valkenburg mogelijk eitjes kan leggen, worden tijdens het muggenseizoen om de drie weken behandeld met een larvendodend middel.

De tijgermug werd vorig jaar voor het eerst in Valkenburg gesignaleerd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kwam meteen in actie. De tijgermug is de enige soort die tropische ziektes kan overbrengen op de mens.

Na twee nabehandelingen leek het insect in Valkenburg uitgeroeid, maar onlangs is er toch weer een tijgermug gezien. Dat is voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aanleiding om door te gaan met het bestrijden van de tijgermug.

Lees ook: Tijgermug duikt toch weer op in Valkenburg

De tijgermug legt haar eitjes bij voorkeur in laag, stilstaand water. Waar mogelijk wordt zo’n mogelijke broedplaats verwijderd. Als dat niet kan, wordt de plek regelmatig behandeld met een bestrijdingsmiddel. Dat is ongevaarlijk voor mensen en huisdieren, aldus de NVWA.

De inspecteurs nemen eventueel ook een kijkje in particuliere tuinen. Daarbij worden de coronavoorschriften uiteraard nageleefd, schrijft de NVWA in een brief die deze week in Valkenburg is verspreid.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen