Coronabetogers zondag ‘op persoonlijke titel’ naar Malieveld

Print
Coronabetogers zondag ‘op persoonlijke titel’ naar Malieveld

De demonstratie van afgelopen zondag op het Malieveld. Afbeelding: ANP

Viruswaanzin mag zondag geen demonstratie houden op het Malieveld, maar de groep gaat wel naar het protest. Dat zegt kopstuk Willem Engel van de groepering.

„Wij, op persoonlijke titel, zijn zondag op het Malieveld. Ik nodig iedereen uit te komen”, zegt Engel in een videoboodschap op de Facebookpagina van Viruswaanzin.

De gemeente heeft vrijdag de demonstratie verboden. Volgens Den Haag is de demonstratie een gevaar voor de volksgezondheid en zijn er „duidelijke signalen dat er gevreesd moet worden voor ernstige wanordelijkheden”. Bovendien zouden de organisatoren niet bereid of in staat zijn om voor een „ordelijk verloop” te zorgen.

Remkes verbood het protest van vorige week ook. Viruswaanzin vocht dat aan bij de rechter, maar tevergeefs. Na dat verbod verschenen afgelopen zondag toch betogers op het Malieveld. De gemeente liet dat even toe. Daarna ontstonden ongeregeldheden. Ongeveer vierhonderd mensen werden gearresteerd.

Viruswaanzin is tegen de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zoals de 1,5 meterregel. De groep claimt ook dat het virus niet heel gevaarlijk is.