Oud-deken Van Rens nieuwe bisschoppelijke vicaris

Print
Oud-deken Van Rens nieuwe bisschoppelijke vicaris

Oud-deken Wilbert van Rens. Afbeelding: Bisdom Roermond

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Oud-deken Wilbert van Rens van Sittard is door bisschop Harrie Smeets benoemd tot tot bisschoppelijk vicaris voor de zorg voor oudere en zieke priesters. Hij volgt in die functie oud-vicaris André Franssen op, die onlangs met emeritaat is gegaan.

Ven Rens begint per 1 juli aan zijn nieuwe taak en zal vanaf die datum ook deel uitmaken van de staf van het bisdom.

De afgelopen zeven jaar heeft vicaris Franssen deze taak vervuld. Hij heeft zijn werkzaamheden onlangs beëindigd vanwege het bereiken van de 80-jarige leeftijd. Van Rens (76) zal deze functie ook uiterlijk tot zijn 80e vervullen.

Mgr. Van Rens was de afgelopen 20 jaar deken van Sittard. Daarvoor was hij deken van Venlo en daarvoor deken van Helden. In 1969 werd hij tot priester gewijd. Daarna werkte hij in het parochiepastoraat in Echt, Schaesberg en Herten, totdat hij in 1984 in Helden werd benoemd. Daarnaast is hij 28 jaar lid geweest van het kathedraal kapittel van het bisdom Roermond.

Per 1 mei van dit jaar ging Van Rens met emeritaat.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen